Millainen on hyvä kuva palapeliin?

29.01.2021

Teemme tilaustyönä palapelejä jälleenmyyjille (min. 50 kpl erissä). Palapelit tulivat valikoimiimme viime kesänä ja niitä on nyt tehty sen jälkeen kiihtyvään tahtiin. Tuote on otettu siis hyvin vastaan ja meille on kertynyt jo mukavasti kokemusta erilaisista projekteista. 

Useimmat tekemämme palapelit ovat olleet 1000 palan pelejä. Niiden koko koottuna on 68 x 48 cm. Muissa painotuotteissa tuon kokoisia kuvia katsotaan yleensä hieman kauempaa, joten kuvan ei tarvitse enää olla niin tarkka. Palapeliä sen sijaan katsotaan hyvin tarkkaan ja vieläpä pieninä palasina, joten kuvan olisi syytä olla mahdollisimman terävä. 

Lisäksi olisi kiva, jos kuva-alalla olisi paljon yksityiskohtia eri puolilla, jolloin kokoaminen on mielenkiintoisempaa. Ehkä tylsin palapeli on sellainen, jossa on laajoja samanvärisiä pintoja. Tai sitten ne van Goghin maalaukset, joissa on sini-oransseja täpliä joka puolella (tämä oli kokemuksen syvä rintaääni)! Useissa muissa kuvan käyttökohteissa on kiva, jos pääkohde olisi terävä ja tausta hieman sumeampi, mutta palapelissä onkin kiinnostavampaa, jos tausta onkin hieman hälyinen. Siitä ei ainakaan ole samalla tavalla haittaa. 

500 palan palapelin koko koottuna on 48 x 34 cm, joten riittävän iso kuva on helpompi löytää. 500 palan pelikin on oikein mukavaa ajanvietettä aikuisille - noin kolmen illan viihde. Pienempiäkin palapelejä voimme tuottaa, jos tarvitaan lapsille tai erityisryhmille koottavaa.

Aina ei tahdo löytyä tarpeeksi isoa ja laadukasta kuvaa palapeliin. Silloin voi harkita kollaasin tekemistä. Useasta pienemmästä kuvasta kootaan kiinostava kollaasi, jossa voi olla myös eri kokoisia kuvia. Samoin, jos kuvan mittasuhteet ei sovi tähän formaattiin, eikä sitä aiheen vuoksi voi järkevästi rajata, voidaan kehitellä jokin reunaelementti, kehys tai muu, millä saadaan kuva toimimaan. Meillä suunnittelu kuuluu hintaan, joten kannattaa kysellä vaihtoehtoja!