Uusia maksutapoja

10.08.2020

Verkkokauppa-alustat mainostavat toinen toistaan helpommilla alustoilla ja kuinka suit sait sukkelaan kaikki toimii. No ei toimi. Tällä alustalla rakentaminen oli kyllä edellistä paljon näppärämpää ja nopeampaa, sivut visuaalisemmat ja muutoinkin tältä puolen "kaupan tiskiä" paljon miellyttävämmät. Maksutapojen kanssa onkin sitten ollut monimutkaisemaa. Ehkä olette huomanneetkin, että nyt on käytössä ollut vain korttimaksu. 

Äkkiseltään voisi ajatella, että mitäpä sillä väliä, kunhan on maksuväylä, mutta ei se mene niin. Monet haluavata maksaa nimenomaan verkkopankissa ja sitä itsekin suosin. Sen saaminen vain ei olekaan ollut ihan helppoa. Pari viikkoa olemme yhden maksunvälittäjän systeemiä odotelleet, ja sitten kun sopimukset vihdoin tulivat, niin ne olikin aivan tyngät. Kaikki verkkomaksut puuttuivat, vain osamaksua ja laskua tarjottiin, eli ei minun näkökulmastani palvele yhtään. Ei tullut mieleenkään tarkistaa tuota etukäteen, kun saman maksunvälittäjän palvelut verkkopankkimaksuineen olivat käytössä edellisellä alustalla! 

Helpotusta on odotettavissa ehkä jo näinä päivinä, kun uusi, tosin tuplasti kallimpi maksuväylä on tulossa käyttöön. Huoh, välillä tuntuu aika vaikealta tarpoa tässä viidakossa. Tiedän kuitenkin, että kun kaiken on saanut säädettyä kohdilleen ja hommat toimii, niin tätä voivottelua ei enää muista! Onneksi. Eikä se maksunvälityksen hinta ole niin valtava, tärkeintä on se, että kauppa käy ja halukkaat saavat tilattua haluamansa kortit ja pystyvät maksamaan jollakin heitä miellyttävällä tavalla!