Vuoden vaihteen ajatuksia

03.01.2022

Hyvää uutta vuotta! Meillä loppuvuosi oli melko rauhallinen korttien osalta, suunnittelutöissä oli vilkkaampaa. Joulu ei yllättäen ole meille mikään iso sesonki ollut koskaan, kyllähän niitä joulukortteja menee jonkin verran, mutta muuta ei mene juuri lainkaan, ja toisaalta joulukorttien sesonki on aika lyhyt. Kun tullaan itsenäisyyspäivän ohi, niin korttikauppa hiljenee loppuvuodeksi. 

Nyt on kuitenkin vuosi jo vaihtunut ja katseet on käännetty kohti kevättä. Talven aikana monet museot alkavat valmistautua kesäsesonkiin ja uusia tuotteita kehitellään. Meillä yleensä tammikuun puolivälin jälkeen alkaa vilkastua huomattavasti, mutta saapa nähdä, miten tänä vuonna. Uusia tuotteitakin on, muistikirjat tulivat syksyllä uutena ja niistä yli jääneistä materiaaleista olemme tehneet joitakin Hävikkilehtiöitä. Tuleeko siitä varteenotettava tuote, saapa nähdä. Jos nyt hävikin saisi minimoitua kuitenkin, ei millään viitsisi heittää materiaalia roskiin jos sitä vain voi jotenkin vielä hyödyntää. 

Alkuvuoden uutuus on kirjanmerkit, jotka tulevat myyntiin ihan kohta. Se on kiva tuote. Se on käytännössä kokonaan painopintaa, ja mallista riippuen siihen saa mahtumaan aika paljon kaikenlaista. Näissä meidän kirjanmerkeissä on pieni juju, taite, jolla merkki pysyy kivasti paikoillaan, eikä silloin pituuttakaan tarvita niin paljon kuin perinteisissä malleissa. Tämä on myös edullinen tuote, joten se on asiakkaan helppo ostaa puodista mukaan, jos se näyttää kivalta. Kirjanmerkki on kiva muisto vaikkapa museokäynnistä, tai siitä saa kivan pikkulahjan. Se on helppo lähettää vaikka kirjeen mukana ystävälle. 

Vuoden vaihteessa tarkistimme hintoja. Postimaksut on nousseet aika paljon, joten osa noususta piti siirtää meidän postimaksuun. Verkkokaupassa lähetyskulu on nyt 3,80 (sis. alv 24%) kaikille lähetyksille, paitsi yli 150 € (alv 0%) tilaukset lähtevät postissa maksutta. Muutoin lähetyskulu on kirjeelle sen 3,80, pikkupaketille 5,50 + alv ja postipaketille 8,50 + alv. Isoille paketeille kulut perustuvat toteutuneen postimaksun mukaan alv:lla lisättynä. 

Myös omista kuvista teetettyjen korttien hinnoittelu uudistui. Yksittäisen 50 kpl nipun hinta nousi kahdella eurolla ja on nyt 37 € + alv. Lisäerät ja uusintapainokset samasta aineistosta maksavat edelleen 25 € / 50 kpl. Isoissa määrissä edelleen kpl-hinta laskee, joten kannattaa kysyä tarjous. 

Putkipakkauksen hinta julisteille ja miniprinteille on noussut 0,30 €, ja on nyt 1,80 + alv. Muita korotuksia ei nyt tarvinnut tehdä ja näillä toivottavasti pärjätään pitkälle!